Pažitka
Název:

Pohankové vafle se skořicí a jablky


Pohankové vafle se skořicí a jablky


Ingredience:
Ingredience:
pohanková mouka100 g
mandlové mléko200 ml
České Ghí50 g
jablka2 ks
jablečná šťáva40 ml
skořice1/2 lžičky
Postup přípravy:

Jedna ze zdravějších alternativ svačin či snídaní, které při přípravě nezaberou příliš času. Zdravě si pochutnáte a nebudete se cítit těžce.

České Ghíčko si necháme povolit a rozmixujeme s jablečným pyré. Přidáme prosetou mouku, kterou postupně šleháme společně s jablečnou šťávou a mandlovým mlékem. Necháme odpočinout 20 minut. Rozehřejeme vaflovač, potřeme tukem, nalijeme, pečeme přibližně 5 minut. Mam vaflovač z Lidlu a pekla jsem na stupeň 3. Je zapotřebí myslet na to, že jsou v těstě jablíčka, které se musí propéct. Vafličky jsou křehké.

Vafličky si můžeme potřít medem. Jelikož jsem připravovala pro syna, kterému je 22m tak jsem nedávala.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno