Pažitka
Název:

Pohankové vafle z máku a Ghítely


Pohankové vafle z máku a Ghítely


Ingredience:
Ingredience:
Ghítela2 lžíce
pohanková mouka120 g
vejce2 ks
kypřící prášek Bio Amylon1 lžička
datlový sirup2 lžíce
mletý mák1 a 1/2 lžíce
mandlové mléko Provamel200 ml
Postup přípravy:

Do vafliček jsme se zamilovali a Ghítela v tom jede s nimi. Ghítela se stala surovinou číslo jedna, má jedinou chybu, není bezedná.

Vyšleháme vejce společně s mákem, přidáme Ghítelu, prosetou mouku s kypřícím práškem, datlový sirup, vyšleháme a postupně přiléváme mandlové mléko, pořádně vyšleháme. Těsto nalijeme do vaflovače a pečeme přibližně 3 minuty, záleží na vaflovači.

Podrobné info:
Počet porcí13 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno