Pažitka
Název:

Pohankovo-špaldový koláč s jablky


Pohankovo-špaldový koláč s jablky


Ingredience:
Ingredience:
vejce nebo 2 lžíce hrašky1 ks
voda (pokud použijete hrašku, tak 3/4 hrnku vody)1/2 hrnku
špaldová krupice1 hrnek
pohanková krupice či mouka1/2 hrnku
třtinový cukr1/2 hrnku
kypřící prášek bez fosfátů1/2 sáčku
olej2 lžíce
skořice, či hřebíček, nebo perníkové koření špetka
jablka3 ks
Postup přípravy:

Vyzkoušejte recept na chutný jablečný koláč z pohankové a špaldové krupice. Co je zdravé, nemusí být chuťově nudné. Ba naopak!

Vše smícháme dohromady, vlijeme na vymazané a moukou vysypané formy, posypeme na hrubou strouhanými jablky, které předtím prosladíme a posypeme skořicí. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme cca 25 minut při 200 stupních (nebo 180 stupňů cca 35 minut).

Obměny a tipy:

- pokud máte domácí jablečná či hrušková povidla, zamíchejte je do jablíček

- použijte jakékoliv jiné ovoce + drobenka (2 lžíce mouky, 1 lžíce oleje a cukru)

- do těsta přimíchejte kvalitní kakao + o kapku více cukru

- místo cukru můžete použít med, či agáve sirup či nějaký slad

- po upečení koláč polijte javorovým sirupem

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Soňa Dvořáková

    zavřít okno