

| Těsto: | |
| pohanková mouka | 200 g | 
| studené máslo | 50 g | 
| mascarpone | 50 g | 
| sýr La Brique Fondante (President) | 50 g | 
| žloutek | 1 ks | 
| nasekané vlašské ořechy | malá hrst | 
| studená voda | 2 lžíce | 
| sůl | dle chuti | 
| Náplň: | |
| mascarpone | 100 g | 
| smetana (min 30% tuku) | 3 lžíce | 
| sýr La Brique Fondante | 150 g | 
| sušené fíky | 100 g | 
| nasekané vlašské ořechy | hrst | 
| čerstvě mletý pepř | dle chuti | 
| sůl | dle chuti | 
Opět další bezlepkový recept - jednoduchý a rychlý. Bezlepkové těsto je navíc i z velmi zdravé suroviny - pohanky - je třeba říci, že každý této potraviny na chuť zkrátka nepřijde. Pokud ani vy nejste milovníky pohanky, můžete zkusit i verzi s lepkem a těsto vytvořit z tradiční pšeničné nebo špaldové mouky.
1. Pohankovou mouku promíchejte se solí.
2. Přidejte na kostičky nakrájené máslo, sýr a mascarpone. Prsty vytvoře drobenku.
3. Dále propracujte spolu s ořechy, žloutkem a studenou vodou v těsto.
4. Koláčovou formu vymažte máslem a těsto do ní vtlačte pomocí prstů (jelikož je těsto bezlepkové, při válení by se drolilo a trhalo).
5. Těsto propíchejte vidličkou a dejte na 15 minut do mrazáku.
6. Pečte na 190°C po dobu cca 15 minut - dokud těsto není upečené.
7. Mascarpone smíchejte se smetanou. Osolte a opepřete.
8. Krém naneste na upečený korpus a pokládejte na něj sýr a sušené fíky nakrájené na malé kousky. Nakonec posypte nasekanými ořechy.
9. Pečte na 190°C 10 - 15 minut.
10. Nejlépe podávejte ještě teplé, kdy je sýr krásně tekutý.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: