

| Ingredience: | |
| pohanka | 1 hrnek |
| červená čočka | 1/2 hrnku |
| velká mrkev | 2 ks |
| střední cibule | 1 ks |
| česnek | 5 stroužků |
| vývar nebo voda | 4 hrnky |
| vejce | 3 ks |
| máslo | na vymazání formy |
| olej | 2 lžíce |
| uzená červená mletá paprika | 1 lžíce |
| majoránka | 2 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| drcený kmín | špetka |
| brambory | dle potřeby |
| batáty | dle potřeby |
| máslo | kousek |
Masa už bylo dost (a určitě ještě bude), takže dnes něco lehčího.
Pohanku a čočku uvaříme ve vývaru nebo vodě doměkka a necháme vychladnout. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, nastrouhanou mrkev a uzenou papriku. Směs přidáme spolu s rozšlehanými vejci k pohance s čočkou a okořeníme majoránkou, kmínem a solí. Vznikne lepivá hmota, kterou navrstvíme do vymazaného pekáčku. Zapečeme při 180 stupních 30-40min. Před krájením necháme odpočinout. Podáváme např. se šťouchanicí. Tu jsem připravila uvařením brambor a batátů půl na půl a poté rozmačkala s máslem.
Podrobné info: