Ingredience: | |
pohanka | 1 hrnek |
červená čočka | 1/2 hrnku |
velká mrkev | 2 ks |
střední cibule | 1 ks |
česnek | 5 stroužků |
vývar nebo voda | 4 hrnky |
vejce | 3 ks |
máslo | na vymazání formy |
olej | 2 lžíce |
uzená červená mletá paprika | 1 lžíce |
majoránka | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
drcený kmín | špetka |
brambory | dle potřeby |
batáty | dle potřeby |
máslo | kousek |
Masa už bylo dost (a určitě ještě bude), takže dnes něco lehčího.
Pohanku a čočku uvaříme ve vývaru nebo vodě doměkka a necháme vychladnout. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, nastrouhanou mrkev a uzenou papriku. Směs přidáme spolu s rozšlehanými vejci k pohance s čočkou a okořeníme majoránkou, kmínem a solí. Vznikne lepivá hmota, kterou navrstvíme do vymazaného pekáčku. Zapečeme při 180 stupních 30-40min. Před krájením necháme odpočinout. Podáváme např. se šťouchanicí. Tu jsem připravila uvařením brambor a batátů půl na půl a poté rozmačkala s máslem.
Podrobné info: