Pažitka
Název:

Pohankový nákyp s bramborovo-batátovými šťouchačkami


Pohankový nákyp s bramborovo-batátovými šťouchačkami


Ingredience:
Ingredience:
pohanka1 hrnek
červená čočka1/2 hrnku
velká mrkev2 ks
střední cibule1 ks
česnek5 stroužků
vývar nebo voda4 hrnky
vejce3 ks
máslo na vymazání formy
olej2 lžíce
uzená červená mletá paprika1 lžíce
majoránka2 lžíce
sůl dle chuti
drcený kmín špetka
brambory dle potřeby
batáty dle potřeby
máslo kousek
Postup přípravy:

Masa už bylo dost (a určitě ještě bude), takže dnes něco lehčího.

Pohanku a čočku uvaříme ve vývaru nebo vodě doměkka a necháme vychladnout. Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli, česnek, nastrouhanou mrkev a uzenou papriku. Směs přidáme spolu s rozšlehanými vejci k pohance s čočkou a okořeníme majoránkou, kmínem a solí. Vznikne lepivá hmota, kterou navrstvíme do vymazaného pekáčku. Zapečeme při 180 stupních 30-40min. Před krájením necháme odpočinout. Podáváme např. se šťouchanicí. Tu jsem připravila uvařením brambor a batátů půl na půl a poté rozmačkala s máslem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno