Pažitka
Název:

Pohankový nákyp s pórkem, brynzou a pak choi

vegetariánský recept


Pohankový nákyp s pórkem, brynzou a pak choi


Ingredience:
Ingredience:
pohanka lámanka200 g
zelí Pak choi1 ks
pórek1 ks
vejce1 ks
brynza125 g
česnek2 stroužky
jáhlové vločky3 lžíce
majoránka hrstka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dnes jsem chtěla vařit bez masa a zároveň použít zbytkové zásoby z lednice. Trochu jsem se obávala, co na oběd řekne moje supermasová dcera (smích). Ale kupodivu ochutnala a se spokojeným brbláním "masíčko, masíčko", snědla celou misku.

Zelí Pak choi nakrájíme na tenké nudličky a pórek, tedy jeho bílou část, na kolečka. Předvaříme si zeleninovou směs v páře, aby změkla. Mezitím propláchneme pohanku a vaříme v mírně osolené vodě asi 3 minuty (1 díl pohanky na 1,5 dílu vody) a pak necháme 15 minut dojít pod pokličkou. Do zchladlé pohanky vmícháme vejce, rozdrobenou brynzu, prolisovaný česnek a majoránku. Vmícháme směs pórku a zelí a zahustíme jáhlovými vločkami. Podle chuti můžeme přidat sůl a pepř. Přendáme do vymazané zapékací nádoby a pečeme na 200 stupňů asi 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno