

| Ingredience: | |
| pohanka lámanka | 1 hrnek |
| malá červená cibule | 1 ks |
| česnek | 1 stroužek |
| sušená rajčata | 8 ks |
| mozzarella | 1 ks |
| tuňák | 1 konzerva |
| hrášek | 100 g |
| sušená bazalka | 1 lžička |
| ghíčko | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Jednoduché, celkem rychlé a chutné jídlo, co dům dal. Zkuste ho taky.
Nejdříve si namočíme sušená rajčátka, aby stihla změknout. Pohanku propláchneme, zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme pod pokličkou dojít. Mezitím si na ghíčku osmahneme cibulku s česnekem, přidáme hrášek a rajčátka, nakrájená na malinké kostičky. Vyklopíme konzervu tuňáka, ochutíme bazalkou a pepřem a vmícháme změklou pohanku. Společně prohřejeme, případně dochutíme solí. Ale opatrně, tuňák i sušená rajčata jsou docela slaná. Úplně nakonec vmícháme mozzarellu, kterou jsme si nakrájeli na malé kostičky. Troubu si rozpálíme na 180 stupňů, zapékací mističky nebo pekáč vymažeme olejem a naplníme pohankovou směsí. Zapékáme na horkovzduch asi 20 minut.
Podrobné info: