Pažitka
Název:

Pohankový nákyp s tuňákem, sušenými rajčátky a mozzarellou


Pohankový nákyp s tuňákem, sušenými rajčátky a mozzarellou


Ingredience:
Ingredience:
pohanka lámanka1 hrnek
malá červená cibule1 ks
česnek1 stroužek
sušená rajčata8 ks
mozzarella1 ks
tuňák1 konzerva
hrášek100 g
sušená bazalka1 lžička
ghíčko dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jednoduché, celkem rychlé a chutné jídlo, co dům dal. Zkuste ho taky.

Nejdříve si namočíme sušená rajčátka, aby stihla změknout. Pohanku propláchneme, zalijeme vroucí vodou, osolíme a necháme pod pokličkou dojít. Mezitím si na ghíčku osmahneme cibulku s česnekem, přidáme hrášek a rajčátka, nakrájená na malinké kostičky. Vyklopíme konzervu tuňáka, ochutíme bazalkou a pepřem a vmícháme změklou pohanku. Společně prohřejeme, případně dochutíme solí. Ale opatrně, tuňák i sušená rajčata jsou docela slaná. Úplně nakonec vmícháme mozzarellu, kterou jsme si nakrájeli na malé kostičky. Troubu si rozpálíme na 180 stupňů, zapékací mističky nebo pekáč vymažeme olejem a naplníme pohankovou směsí. Zapékáme na horkovzduch asi 20 minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno