Pažitka
Název:

Pohár s ovocným kramblem


Pohár s ovocným kramblem


Ingredience:
Drobenka:
ovesné vločky150 g
ořechy dle chuti50 g
rýžový sirup4 lžíce
kokosový olej4 lžíce
Ovocná vrstva:
sezónní ovoce700 g
kokosový cukr30 g
Chia pudink:
chia semínka25 g
kefír300 ml
vanilkový cukr dle chuti
Kokosový krém:
mascarponecca 1/2 balení
kokosová drť vzniklá ze zbytku kokosového mléka - namočený strouhaný kokos ve vodě poté rozmixován a přeceděn přes sítko dle potřeby
raw kakao na dozdobení
Postup přípravy:

Už delší dobu jsem měla vyhlídnutý a založený recept na ovocný krambl, který jsem měla v plánu vyzkoušet. A tak jedno odpoledne, kdy moje malá „čertice“ konečně usnula, jsem se pustila do pečení. Příprava kramblu byla jednoduchá a po upečení voněla celá kuchyň, že jsem se musela hodně krotit, abych ho ještě horký nesnědla . Přemýšlela jsem, jak svůj výtvor dovést k „dokonalosti“ a v hlavě se mi zrodil nápad, že použiju krambl jako součást poháru. Miluju sladké a na nějaký pohár jsem měla opravdu chuť, navíc jsem chtěla potěšit manžela překvapením, až dojde unaven z práce domů. Konečná úprava poháru sice zabrala trošku času, ale myslím, že výsledná dobrota stála za to. Manžel pohár pochválil a moje dcerka z něj taky ochutnala.

Chia puding: Do misky nalijeme kefír, přisypeme chia semínka a lžičku vanilkového cukru. Dáme do lednice a necháme několik hodin ztuhnout, aby se vytvořila pudingová konzistence.

Krambl: Do zapékací mísy vložte na kostičky nakrájené sezónní ovoce, zasypte kokosovým cukrem a promíchejte. 
Připravte si drobenku - rozmixujte ovesné vločky, ořechy a smíchejte se sirupem a kokosovým olejem (pomohlo mi, když jsem drobenku propracovala rukama, aby se pěkně "drobila"). Drobenku poklaďte na ovoce, vložte do trouby a pečte 25 minut při 180 stupních, až drobenka zezlátne a vytvoří krustu. 
Poté nechte vychladnout.

Kokosový krém: Smíchejte a zašlehejte Mascarpone s několika lžícemi kokosové drti.

Dokončení poháru: 
Na dno vyšší sklenice dejte část kramblu, na něj rozprostřete chia puding a poté poklaďte znovu ovocný krambl. Vrchní vrstvu poháru tvoří kokosový krém posypaný raw kakaem.

Dobrou chuť!

Poznámka: Já v receptu na drobenku použila směs kešu, mandlí a vlašských ořechů. Vy vybírejte dle možností a chutí. To samé s ovocem. Měla jsem doma jablka, fíky, švestky a broskve.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Petra Konečná

    zavřít okno