Pažitka
Název:

Polentová pizza


Polentová pizza


Ingredience:
polenty3/4 hrnku
šunka Zvonařka3 velké plátky
Ementaler 45%3 plátky
hermelín4 plátky
cherry rajčata100 g
česnekový kečup Kand (výherce d-testu - opravdu skvělý, řekla bych snad nejlepší na českém trhu)3 lžíce
zeleninový bujon1/2 kostky
rukola pár lístků
sušené oregano špetka
mražená kukuřice hrst
Ingredience:
Postup přípravy:

Zázrak jménem polenta, zkuste, nebudete litovat.

Postup:

Bujón jsem dala do vody a přivedla k varu

Do vroucí vody jsem za stálého míchání přisypávala polentu a vařila tak dlouho, dokud z toho nebyla tuhá hustá kaše (stále metličkou míchejte, houstne opravdu rychle)

Připravenou kaši jsem vylila na připravený plech vyložený pečicím papírem a rozetřela na tenčí placku (pomohla jsem si dalším pečicím papírem, přes který jsem rukama placku uhladila a ztenčila)

Na placku jsem dala lžíci kečupu, oregano, plátky šunky a sýru, rajčata pokrájená na plátky, rukolu, 2 lžíce kečupu, hermelín a kukuřici

Vkládala jsem do předehřáté trouby na 160 °C a pekla jsem cca 40 minut

Výsledek? Určitě bych jí dala jedničku! Příště jen musím udělat slabší těsto, aby to bylo opravdu "pizzové". Chutná skvěle a jsem si jistá, že tahle kombinace nebyla poslední. Polenta je stejnak zázrak - dá se z ní dělat cokoli. Taky ji máte rádi? A co pizza z ní, jak se vám líbí?

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Martina Žabenská

    zavřít okno