Pažitka
Název:

Polentová "pizza"


Polentová "pizza"


Ingredience:
Ingredience:
polenta1 hrníček
zakysaná smetana1 kelímek
šunka dle potřeby
sýr dle potřeby
listový špenát dle potřeby
vejce2 ks
česnek dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Není na světě většího pizzomila, než je můj manžel, proto když jsem na internetu objevila tuto inspiraci, rozhodla jsem se, že si její realizaci rozhodně nemohu nechat ujít. O pizzu jako takovou se samozřejmě nejedná, a kdo by ji v tomto receptu hledal i chuťově, nejspíš nebude příliš spokojen, ale kdo má polentu rád a snaží se stravovat zdravějším způsobem, pro toho bude tento nápad zajímavou alternativou. 

Polentu uvaříme dle návodu na obalu. Vody můžeme dát raději o trošku méně, aby byla kaše opravdu hustá a dobře držela. Poté ji rozetřeme na pečící papír, potřeme zakysanou smetanou (nebo rajčatovým základem) a poklademe ingrediencemi, které máme na pizze rádi. Já jsem zvolila šunku, sýr, listový špenát (do nějž jsem přidala prolisovaný česnek, sůl a pepř) a vejce. Pečeme na 180°C přibližně půl hodiny. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno