

| Polentový základ: | |
| instantní polenta | 1,5 hrnku |
| voda / zeleninový vývar | 4 hrnky |
| lahůdkové droždí | dle potřeby |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| olivový olej | trochu |
| Olivová tapenáda: | |
| zelené olivy bez pecek | 500 g |
| česnek | 1 stroužek |
| kapary | 2 lžíce |
| olivový olej | cca 2 dl |
| čerstvá bazalka a jiné bylinky | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| Červená řepa: | |
| červená řepa | 2 malé bulvy |
| olivový olej | 1 lžíce |
| lahůdkové droždí | dle chuti |
| sušený česnek | dle chuti |
| čerstvá petrželka | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
Téma pohoštění už jsem tady otvírala. Olivy jsou fajn, ale olivová home-made jednohubka přece jen někdy potěší víc. Často potřebujeme, aby takové pohoštění bylo nenáročné a rychlé. A já mám pro vás tip na jednohubky, které to splňují a jsou navíc bezlepkové. Je to opravdu spíše inspirace, nežli recept, ale třeba se bude hodit. Část z nich vznikla neplánovaně a na kombinacích se dá zapracovat dle fantazie.