

| Ingredience: | |
| instantní polenta | 125 g |
| kakao | 1 lžíce |
| kokosový cukr | 2 - 3 lžíce |
| mléko | 600 ml |
| růžová sůl | špetka |
| tvaroh v kostce | 125 g |
| mascarpone | 125 g |
| agáve sirup | 2 lžíce |
| čokoládové pecičky | na ozdobu |
Nepečený, lehký a lahodný dezert, když Vás honí mlsná. Kluci by se měli rychle vzbudit, nebo nezbude (smích).
Mléko se špetkou soli přivedeme k varu a postupně do něj za stálého míchání vsypeme polentu smíchanou s prosetým kakaem a cukrem. Uvaříme hustou kaši, trvá to asi 5min. Hmotu nalijeme do vymazané formy, povrch uhladíme a necháme vychladnout.
Mezitím si vyšleháme tvaroh s mascarpone a sirupem.
Ztuhlou polentu přepůlíme, jednu polovinu namažeme 2/3 krému a přikryjeme druhou částí. Necháme vychladit a poté krájíme mokrým nožem na kostky či jiné tvary. Povrch zdobíme zbylým krémem a čokoládovými pecičkami.