Pažitka
Název:

Polentové řezy s kakaem a tvarohovým krémem


Polentové řezy s kakaem a tvarohovým krémem


Ingredience:
Ingredience:
instantní polenta125 g
kakao1 lžíce
kokosový cukr2 - 3 lžíce
mléko600 ml
růžová sůl špetka
tvaroh v kostce125 g
mascarpone125 g
agáve sirup2 lžíce
čokoládové pecičky na ozdobu
Postup přípravy:

Nepečený, lehký a lahodný dezert, když Vás honí mlsná. Kluci by se měli rychle vzbudit, nebo nezbude (smích).

Mléko se špetkou soli přivedeme k varu a postupně do něj za stálého míchání vsypeme polentu smíchanou s prosetým kakaem a cukrem. Uvaříme hustou kaši, trvá to asi 5min. Hmotu nalijeme do vymazané formy, povrch uhladíme a necháme vychladnout.
Mezitím si vyšleháme tvaroh s mascarpone a sirupem. 
Ztuhlou polentu přepůlíme, jednu polovinu namažeme 2/3 krému a přikryjeme druhou částí. Necháme vychladit a poté krájíme mokrým nožem na kostky či jiné tvary. Povrch zdobíme zbylým krémem a čokoládovými pecičkami.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno