Pažitka
Název:

Polévka devatero koření s rajčaty, dýní a červenou čočkou


Polévka devatero koření s rajčaty, dýní a červenou čočkou


Ingredience:
Ingredience:
rajčata170 g (cca 2 střední)
středně velká cibule1/2 ks
kokosový tuk nebo olej1 lžíce
nové koření4 kuuličky
pepř5 kuliček
hřebíček5 hlaviček
anýz1/4 lžičky
římský kmín1/4 lžičky
mletá skořice1/4 lžičky
mletý zázvor1/4 lžičky
mletá sladká paprika1 lžička
mleté chilli na špičku nože
dýně Hokaido100 g
červená čočka60 g
horký zeleninový vývar750 ml
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Venku přituhuje, a proto je třeba se zahřát nejen teplým oblečením, ale i zevnitř. Tato polévka vám k tomu jistě pomůže. Je sice hustá a vydatná, ale zároveň je také zdravá a dokonce bez lepku. 

Nenechte se zastrašit velkým množstvím koření, které se do polévky přidává. Dohromady vykouzlí příjemnou vůni a chuť, která provoní vaši kuchyni.

1. Rajčata nařízněte na špičce křížem a vložte do vroucí vody a na necelou minutu, dokud se nezačne odlupovat slupka. Rajčata vyjměte a oloupejte. Nakrájejte na drobné kostky. 

2. Cibuli nakrájejte nadrobno. Dýni  nakrájejte na malé kostky. 

3. Všechno koření vložte do hmoždíře a roztlučte najemno.

4. V hrnci rozehřejte olej a cibuli orestujte dozlatova. Stáhněte plamen na minimum. Přidejte koření a míchejte asi 20 vteřin. Nesmí se vám koření spálit, aby nezhořklo. 

5. Přisypte rajčata a zamíchejte. Plamen můžete opět zesílit. 

6. Zalijte horkým vývarem, přidejte čočku s dýní a osolte. Vařte pod poklicí do změknutí asi 10 minut.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Martina Lancingerová

    zavřít okno