Pažitka
Název:

Polévka Minestrone


Polévka Minestrone


Ingredience:
Ingredience:
loupaná krájená rajčata (nejlépe v BIO kvalitě)1 plechovka
středně velká cibule1 ks
středně velké brambory3 ks
česnek2 stroužky
mrkev2 ks
celer kousek
bílé máslové fazole1 plechovka
olivový olej3 lžíce
voda nebo vývar1,5 l
bobkový list2 ks
nové koření3 kuličky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
čerstvá bazalka dle chuti
strouhaný parmezán dle chuti
Postup přípravy:

Minestrone je hustá zeleninová polévka, která patří mezi nejoblíbenější v italské kuchyni. Mezi hlavní ingredience patří především rajčata, fazole, cibule, celer a mrkev. Já tuhle polévku připravuji hlavně v létě. Je totiž tak hustá, že zastoupí i hlavní chod a zároveň se nebudete cítit "přecpaní". Někdo přidává do polévky např. i těstoviny nebo rýži. Já ji mám nejradši s bílými máslovými fazolemi.

Na oleji nechte zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte prolisovaný česnek, na kostičky nakrájenou mrkev, celer a brambory. Ke směsi přidáme loupaná rajčata, bobkový list a nové koření. Polévku zalijeme vodou nebo vývarem, hrnec přikryjeme pokličkou a necháme vařit do změknutí zeleniny. Ke konci vaření do polévky vmícháme máslové fazole a vaříme dalších cca 5 minut. Nakonec z polévky vytáhneme nové koření a bobkový list. Polévku ochutíme solí, pepřem a nasekanou bazalkou. Na talíři polévku posypeme strouhaným parmezánem a můžeme podávat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno