Pažitka
Název:

Polévka s chorizem, brokolicí a rýží


Polévka s chorizem, brokolicí a rýží


Ingredience:
Ingredience:
olivový olej1 lžíce
velká cibule1 ks
střední pórek1 ks
chorizo na tenké plátky120 g
rajčatový protlak190 g
kuřecí vývar2 l
jasmínová rýže100 g
brokolice rozebraná na růžičky1 ks (cca 300g)
Postup přípravy:

Polévky doma občas vaříme i v létě, natož teď v zimě. Dáváme si je k večeři a takové husté jako ta následující vystačí i jako oběd. Padla mi do oka a musela jsem ji hned zkusit. Recept je podle listopadového Apetitu s drobnými úpravami.

Cibuli pokrájejte nadrobno, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejte olej a přihoďte cibuli. Opékejte, dokud nezesklovatí a začne zlehka růžovět. V tu chvíli přidejte pokrájený pórek. Pár minut opékejte, ale pozor, ať se pórek nepřipálí, stačí tak 2 - 3 minuty.

Přidejte chorizo, promíchejte a opékejte další 2 - 3 minuty, až začne pouštět olej. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a zalijte vývarem.

Vsypte rýži a přiveďte k varu. Vařte, dokud nebude rýže skoro měkká (podle typu rýže, vařila jsem asi 12 minut + další 4 minuty s brokolicí). Potom přidejte růžičky brokolice a ještě si 4 minuty povařte. Osolte, opepřete.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno