Pažitka
Název:

Polévka s hlívou, uzeninou a pórkem na způsob frankfurtské polévky


Polévka s hlívou, uzeninou a pórkem na způsob frankfurtské polévky


Ingredience:
Ingredience:
brambory2 - 3 ks
hlíva ústřičná150 g
menší pórek1 ks
cherry rajčátka2 ks
větší cibule1 ks
sádlo dle potřeby
hladká mouka dle potřeby
uzená paprika dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
debrecínské párky3 nožičky
vývar nebo voda dle potřeby
česnek4 stroužky
zelená část jarní cibulky dle chuti
Postup přípravy:

Polévky, především v zimě, vaříme poměrně často. U nás doma máme rádi frankfurtskou polévku, takže jsem se dnes rozhodla uvařit jednu takovou na podobný způsob. 

V hlubší nádobě orestujeme na rozehřátém sádle pokrájenou cibuli. Přidáme orestovat pokrájenou hlívu a pórek, který jsme nakrájeli na kolečka. Zasypeme dle potřeby moukou, přidáme uzenou papriku, zalijeme vodou a uvedeme do varu. Metličkou prošleháváme dohladka. Přidáme sůl, pepř, prolisovaný česnek a vaříme cca 15 - 18 minut. Do polévky přidáme povařit na kousky pokrájené oloupané brambory a dvě pokrájená cherry rajčátka. Nakonec přidáme na kolečka pokrájené párky a ještě krátce povaříme. Nakonec přisypeme zelenou nať z lahůdkové cibulky. Podáváme s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno