Pažitka
Název:

Polévka s nádechem Indie na Českém Ghí


Polévka s nádechem Indie na Českém Ghí


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
šalotka1 ks
zelené fazolky Bonduelle5 hrstí
menší mrkve4 ks
umeocet1 lžíe
česnek1 stroužek
zázvor1 lžička
rýžová smetana Soyatoo4 lžíce
šťáva z mandarinek dle chuti
přes noc namočený Urad ál2 hrsti
sůl dle chuti
voda1 l
Postup přípravy:

Znáte Urad dál? Urad dál je tak bohatý na bílkoviny, že jej Ajurvéda doporučuje jíst nanejvýš čtyřikrát týdně. Přemýšlela jsem, čím zahustit polévku, a ve svých zásobách jsem narazila na tuto luštěninu, tak jsem ji hned vyzkoušela a je velmi chutná.

Orestujeme si na Českém ghíčku šalotku, přidáme pokrájenou mrkev, zelené fazolky, česnek, zamícháme a přilijeme vodu, osolíme. Přidáme propláchnutý a přes noc namočený Urud dál a vaříme 30-40 mnut. Ke konci přidáme nastrouhaný zázvor. Rozmixujeme a přidáme šťávu z mandarinek, rýžovou smetanu a Umeocet.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno