

| Ingredience: | |
| brambory | 4 ks |
| kuřecí vývar | 1,2 l |
| cibule | 1 ks |
| rukola | hrst |
| čerstvý sýr | 2 lžíce |
| smetana | 2 lžíce |
| olej | 1 lžíce |
| máslo | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| drcený kmín | špetka |
| piniové oříšky | na posypání |
Rukolu jistě používáte do salátu, rizot nebo v kombinaci s rajčaty. A co takhle ji rozmixovat do polévky? Pokud máte typickou chuť rukoly rádi, není co řešit.
Rukola obsahuje vitamin C nebo beta karoteny. Mírně projímavého a močopudného účinku se může dosáhnou při pití odvaru z rukoly.
Na směsi oleje a másla osmažíme nakrájenou cibuli a poté i nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme a zalijeme horkým vývarem. Vaříme do změknutí, odstavíme a poté rozmixujeme. Rukolu spolu se sýrem a smetanou rozmixujeme a vmícháme do polévky. Zdobíme piniovými oříšky.
Podrobné info: