Pažitka
Název:

Polévka s rukolou


Polévka s rukolou


Ingredience:
Ingredience:
brambory4 ks
kuřecí vývar1,2 l
cibule1 ks
rukola hrst
čerstvý sýr2 lžíce
smetana2 lžíce
olej1 lžíce
máslo1 lžíce
sůl dle chuti
drcený kmín špetka
piniové oříšky na posypání
Postup přípravy:

Rukolu jistě používáte do salátu, rizot nebo v kombinaci s rajčaty. A co takhle ji rozmixovat do polévky? Pokud máte typickou chuť rukoly rádi, není co řešit.
Rukola obsahuje vitamin C nebo beta karoteny. Mírně projímavého a močopudného účinku se může dosáhnou při pití odvaru z rukoly.

Na směsi oleje a másla osmažíme nakrájenou cibuli a poté i nakrájené brambory. Osolíme, okmínujeme a zalijeme horkým vývarem. Vaříme do změknutí, odstavíme a poté rozmixujeme. Rukolu spolu se sýrem a smetanou rozmixujeme a vmícháme do polévky. Zdobíme piniovými oříšky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno