Pažitka
Název:

Polévka z batát a červené čočky


Polévka z batát a červené čočky


Ingredience:
Ingredience:
batáty1 kg
střední cibule2 ks
mletý koriandr1 lžička
chilli pár plátků
česnek4 stroužky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olivový olej dle potřeby
červená čočka150 g
voda1,5 l
kokosové mléko250 ml
Postup přípravy:

Zkusit se má všechno. To jsem si řekla, když jsem se pouštěla do této kombinace. Sladké brambory miluji na podzim, asi stejně tak, jako dýni. A tak je peču, vařím, či dělám polévku.

Červená čočka je také úžasná surovina. Většinou se mi tedy stává, že ji rozvařím, ale u polévky to zase tak nevadí.

Tato polévka je jemně nasládlá po bramborách, krásně ochucená kokosovým mlékem a má říz po chilli. Ale nebojte. I bez chilli je skvělá.

Takže pokud je vám zima a chcete se zahřát, pojďte si uvařit tuto lahodnou polévku.

Nejprve si rozpálíme troubu na 200 stupňů.
Oloupeme si batáty a nakrájíme na 2 cm kousky.

A vložíme na plech.

 Dále si oloupeme cibuli a nakrájíme na půlměsíčky.

 A přidáme na plech.

 Posypeme zeleninu mletým koriandrem.

 Přidáme pár plátků chilli.

 Dále oloupaný celý česnek.

 Osolíme a opepříme.

 Zakápneme olivovým olejem a promícháme.

 Vložíme do trouby na cca 30 minut. Vyndáme, až zelenina bude opečená.

 Odvážíme si čočku.

 Nasypeme jí do hrnce.

 Zalijeme vodou a uvaříme do měkka.

 Vaříme cca 15 minut. Čočka se rozpůlí a zkus nebude rozvařená.

 Vyndáme opečenou zeleninu.

 A přidáme k čočce.

 Zalijeme kokosovým mlékem.

 A rozmixujeme. Ale ne úplně do hladka. Jen tak na hrubo.

Polévku dosolíme, dopepříme a přidáme chilli dle chuti.


Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Kuranova

    zavřít okno