Pažitka
Název:

Polévka z bílé ředkve s klíčky


Polévka z bílé ředkve s klíčky


Ingredience:
Ingredience:
bílá ředkev270 g
brambory500 g
jablko1 ks
malá cibule1 ks
saturejka3 snítky
sůl dle chuti
bílý pepř dle chuti
kuřecí vývar3/4 l
sojová smetana Alpro200 ml
olej dle potřeby
klíčky (mungo fazolky, čočka, vojtěška) hrst
sedmikrásky na ozdobu
Postup přípravy:

Dnes jsem chtěla tak trochu jinou polévku a polévka z bílé ředkve toto mé očekávání splnila. Je to polévka plná vitamínů a pozitivní energie, která jde ruku v ruce s právě probíhajícím jarem. Bílá ředkev obsahuje mimo jiné vitamín C, B, E. Díky vysokému obsahu vitamínu C je ceněná jako dobrý pomocník v boji proti nachlazením a celkovému posílení imunity. Klíčky obsahují taktéž vysoký podíl vitaminů C a E, rovněž vitaminy A, D a skupiny B. Jsou velice prospěšné pro naše zdraví, posilují imunitní systém, působí protizánětlivě a mají schopnost regenerovat organismus.

V tlakovém hrnci si na oleji zesklovatíme cibulku a pak přidáme na kostičky nakrájenou bílou ředkev, brambory a jablko. Mírně osolíme a trochu opepříme a vložíme snítky saturejky. Zavřeme tlakový hrnec a vaříme cca 10 minut. Zeleninu umixujeme tyčovým mixérem do hladka a přidáme smetanu. Provaříme. Polévku podáváme s klíčky a ozdobíme sedmikráskami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno