

| Ingredience: | |
| České Ghíčko | dle potřeby |
| zelený chřest | 100 g |
| bílý chřest | 100 g |
| pórek | 170 g |
| mrkev | 70 g |
| petržel | 1 ks |
| vejce | 1 ks |
| sůl | dle chuti |
Chřestová sezóna je v plném proudu a ani já neodolala, když mi teta volala, že má možnost mi jej dovést, neváhala jsem ani vteřinu, polévka z chřestu je výborná a ráda pracuji se sezónní zeleninou.
Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, pórek, petržel, zalijeme připraveným vývarem z chřestu, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařený bílý a zelený chřest, rozmixujeme do hladka, přepasírujeme a přidáme rozkvrdlané vajíčko a ještě krátce povaříme.
Podrobné info: