Pažitka
Název:

Polévka z bílého chřestu


Polévka z bílého chřestu


Ingredience:
Ingredience:
*zeleninový vývar1 l
České Ghíčko Bio dle potřeby
malá šalotka3 ks
bílý chřest200 g
žloutek2 ks
rýžová smetana Soyatoo150 g
muškátový oříšek dle chuti
Postup přípravy:

Na polévku z bílého z chřestu jsem měla již delší dobu velkou chuť a musím říct, že tato je tedy velmi povedená a už se těším, až si ji znovu zopakujeme. Původně měla být ze zeleného chřestu, ale strejda si mě dle jeho slov zkusil vyzkoušet a udělal mi drobné úpravy v mé objednávce. Místo zeleného chřestu přivezl bílý a přivezl pár dalších perliček, abych se dle jeho slov nenudila, takže no počkej.

Když jsem bílý chřest viděla, polila mě horkost při představě s jeho loupáním, zkusila jsem svojí oblíbenou škrabku a chvála bohu to zvládla bez problémů a chřest byl oloupán během pár vteřin a já už se nemohla dočkat velkého finále.

Na Ghí jsem orestovala 3 malé šalotky, zalila zeleninovým vývarem, přidala oloupaný, rozkrájený bílý chřest, chřest jsem vařila 5 minut, mezitím jsem si rokvrdlala 2 žloutky s rýžovou smetanou soyaoo a po 5 minutách jsem polévku rozmixovala tyčovým mixérem, všlehala směs žloutků se smetanou, povařila za stálého míchání, ochutila jsem muškátovým oříškem. Můžeme přidat i pepř.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno