Pažitka
Název:

Polévka z červené řepy


Polévka z červené řepy


Ingredience:
Ingredience:
červená řepa750 g
brambory200 g
cibule1 ks
vývar1 l
ocet3 lžíce
posekaný kopr hrst
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olejcca 2 lžíce
zakysaná smetana dle chuti
Postup přípravy:

Rychlá polévka z běžných, dostupných a levných ingrediencí, která vás nadchne svojí chutí.

To je polévka z červené řepy. Pokud teda milujete řepu a kopr stejně jako já, určitě si na ní pochutnáte.

Červenou řepu, brambory i cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpalte olej, přidejte zeleninu a přibližně 7 minut ji restujte. Zalijte vývarem, osolte a nechte pomalu vařit 25 minut.

Po necelé půlhodince polévku rozmixujte, ochutnejte a podle chuti buď ještě přisolte, nebo jenom opepřete a přidejte ocet. S octem opatrně. Já mám radši všechno kyselejší (i když na chuti řepové polévky se doma výjimečně shodneme). Než ale vyladíte polévku pro svoje chuťové pohárky, začněte třeba jenom jednou lžící octa, promíchejte a ochutnejte a pak až přidávejte další.

Úplně nakonec přidejte jemně posekaný kopr, ten už by se neměl vůbec vařit, aby neztrácel barvu a hlavně chuť.

Na talíři přidejte lžíci zakysané smetany.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno