Ingredience: | |
střední mrkev | 1 ks |
velká cibule | 1 ks |
celer | 1/4 ks |
malá červená řepa | 2 ks |
fazolky mungo | hrst |
červená čočka | 2 hrsti |
Noky: | |
kukuřičná krupice | |
rýžová krupice | |
voda | |
lněná semínka | |
majoránka | |
česnek |
Další recept, na kterém si vaše dítka určitě pochutnají. Polévku na konci ozdobíme lžičkou bílého jogurtu a tenkými proužky jarní cibulky.
Cibuli, mrkev a celer nastrouháme najemno a orestujeme na kokosovém oleji nebo másle.
Zalijeme vodou a přivedeme k varu. Přidáme červenou čočkou a mezitím co polévka pobublává orestujeme si červenou řepu na malé kostičky a přidáme do polévky. Vaříme již jen krátce, však rozhodněte sami dle chutí a tvrdosti řepy. Já ještě přidala hrst klíčků fazolek mungo a pak už se staráme o přípravu noků.
Noky jsou jednoduché, žádná věda.
Smícháme kukuřičnou krupici s rýžovou. Přidáme lněná semínka a vodu. Vytvoříme hustší těstíčko na noky, které můžete dochutit dle věku dítěte. Poté je vhazujeme do horké polévky lžící. Jakmile vyplavou, polévka je hotová. Dozdobíme, tasíme bryndák a jde se hodovat.
Dobrou chuť!