

| Ingredience: | |
| červené zelí | 1/2 hlávky |
| mrkev | 1 ks |
| červená cibule | 1 ks |
| česnek | 1 sroužek |
| máslo | 1 lžíce |
| olivový olej | 1 lžíce |
| zeleninový vývar | 1,5 l |
| rýžový sirup | 1 lžíce |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
| čerstvý sýr | 2 lžíce |
| drcený kmín | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
Z přípravy kvašené zeleniny mi zbylo půl hlávky červeného zelí. Ne a ne se už do kvašáku dostat. Tak šlo do hrnce. Sice košťálovou zeleninu používám standardně při přípravě polévek, ale z červeného zelí to byla premiéra. Chuť srovnatelná s ostatními příbuznými z rodu brukev, nicméně barvička ohromující…i když moji 4leťáci ji moc nevěřili.
Na směsi másla a oleje osmažíme nakrájenou cibulku, česnek, přidáme nakrájené zelí, okořeníme drceným kmínem a solí a 10 minut pomalu opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté mixujeme se sýrem a dochutíme sirupem a citrónovou šťávou.
Podrobné info: