Ingredience: | |
červené zelí | 1/2 hlávky |
mrkev | 1 ks |
červená cibule | 1 ks |
česnek | 1 sroužek |
máslo | 1 lžíce |
olivový olej | 1 lžíce |
zeleninový vývar | 1,5 l |
rýžový sirup | 1 lžíce |
citronová šťáva | 1 lžíce |
čerstvý sýr | 2 lžíce |
drcený kmín | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Z přípravy kvašené zeleniny mi zbylo půl hlávky červeného zelí. Ne a ne se už do kvašáku dostat. Tak šlo do hrnce. Sice košťálovou zeleninu používám standardně při přípravě polévek, ale z červeného zelí to byla premiéra. Chuť srovnatelná s ostatními příbuznými z rodu brukev, nicméně barvička ohromující…i když moji 4leťáci ji moc nevěřili.
Na směsi másla a oleje osmažíme nakrájenou cibulku, česnek, přidáme nakrájené zelí, okořeníme drceným kmínem a solí a 10 minut pomalu opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté mixujeme se sýrem a dochutíme sirupem a citrónovou šťávou.
Podrobné info: