Pažitka
Název:

Polévka z červeného zelí


Polévka z červeného zelí


Ingredience:
Ingredience:
červené zelí1/2 hlávky
mrkev1 ks
červená cibule1 ks
česnek1 sroužek
máslo1 lžíce
olivový olej1 lžíce
zeleninový vývar1,5 l
rýžový sirup1 lžíce
citronová šťáva1 lžíce
čerstvý sýr2 lžíce
drcený kmín dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Z přípravy kvašené zeleniny mi zbylo půl hlávky červeného zelí. Ne a ne se už do kvašáku dostat. Tak šlo do hrnce. Sice košťálovou zeleninu používám standardně při přípravě polévek, ale z červeného zelí to byla premiéra. Chuť srovnatelná s ostatními příbuznými z rodu brukev, nicméně barvička ohromující…i když moji 4leťáci ji moc nevěřili.

Na směsi másla a oleje osmažíme nakrájenou cibulku, česnek, přidáme nakrájené zelí, okořeníme drceným kmínem a solí a 10 minut pomalu opékáme. Zalijeme vývarem a vaříme do měkka. Poté mixujeme se sýrem a dochutíme sirupem a citrónovou šťávou.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Monika Dvořáková

    zavřít okno