Pažitka
Název:

Polévka z čirůvek fialových


Polévka z čirůvek fialových


Ingredience:
Ingredience:
polodnice čirůvek fialových1 mistiřka
mrkev1 ks
celer1 kousek
slanina1 kousek
cibule1 ks
sladká paprika1 špetka
pálivá paprika1 špetka
majoránka1 hrstička
česnek2-3 stroužky
zeleninový vývar1 litr
máslová jíška1 porce
máslo1 kousek
pepř1 špetka
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Čirůvka fialová díky svému zbarvení vypadá v podzimním lese téměř magicky. Objevuje se od září až do nástupu mrazů hojně v lesích všech typů, ale také v parcích, sadech, zahradách, někdy i na loukách. Nesmíme ji však zaměnit s jedovatým pavučincem. Důležitá je i dostatečně dlouhá tepelná úprava.

Na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí orestujeme na másle, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, pokrájené houby a  ještě chvilku restujeme.
Poprášíme paprikami, promícháme a zalijeme vývarem.
Vaříme minimálně 20 minut, neboť čirůvky musíme déle tepelně upravovat podobně jako třeba václavky.
Poté přidáme rozdrcený česnek, majoránku, pepřa jíšku a ještě chvilku prováříme.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno