Pažitka
Název:

Polévka z hlívy ústřičné


Polévka z hlívy ústřičné


Ingredience:
Ingredience:
hlíva300 g
červená cibule2 ks
česnek1 stroužek
brambory2 ks
mletá červená paprika sladká dle chuti
chilli špetka
drcený kmín dle chuti
majoránka dle chuti
pepř dle chuti
sůl dle chuti
olivový olej dle potřeby
zeleninový vývar1 l
Postup přípravy:

Výborná a jednoduchá polévka z hlívy ústřičné, která nejen že skvěle chutná, ale je také velice zdravá.

Do hrnce dáme olivový olej, cibulku, česnek a orestujeme. Poté přidáme pokrájenou hlívu a pokrájené brambory, orestujeme, přidáme mletou papriku, kmín a pepř a znovu minimálně 3 minuty zarestujeme. Pak zalijeme zeleninovým vývarem. Povaříme asi 25 minut a dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Pokud by byla polévka řídká, můžeme část polévky promixovat a vrátit zpět, nebo si vymícháme bramborový škrob s vodou a vlijeme do polévky. 

Zdobíme čerstvou paprikou a podáváme s žitným chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno