Pažitka
Název:

Polévka z kapusty a fazolek mungo


Polévka z kapusty a fazolek mungo


Ingredience:
Ingredience:
fazole mungo (nechat namočit, ideálně přes noc)1 hrnek
kapusta1/4 hlávky
zelený hrášek200 g
česnek2 stroužky
menší cibule1 ks
mladá cuketa1 ks
kysaná smetana dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetk
olej dle potřeby
zeleninový vývar nebo voda dle potřeby
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Jedna z jistot, které mám v kuchyni, jsou luštěniny. Zejména luštěninová polévka je vždy výhrou. Já zase miluji kapustu a tak jsem se rozhodla kapustu a luštěniny zkombinovat. Protože jsem chtěla zachovat svěží zelenou barvu, tak jsem použila fazolky mungo a určitě to nebyl špatný tah. Doporučuji vyzkoušet. 

Namočené fazolky slijte a nechte vařit do měkka v čisté vodě. V momentě kdy budou měkké, je okamžitě stáhněte z plotny, aby neztrácely barvu. 
Na oleji orestujte cibuli, drcený česnek, cuketu nakrájenou na kostičky a kapustu zbavenou košťálu nakrájenou na tenké proužky. Zeleninu zalijte vývarem z fazolek a přilijte vodu nebo zeleninový vývar dle potřeby. Do uvařené zeleniny přidejte vařené fazolky, vše dochuťte solí a pepřem. Pokud máte rádi polévky hustější, můžete polévku několikrát lehce tyčovým mixerem. Nakonec přidejte do polévky zelený hrášek, který nechte v polévce už jen několik minut prohřát. Hotovou polévku zjemněte kysanou smetanou a několika kapkami citronové šťávy.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno