

| Ingredience: | |
| větší kedlubna | 1 ks |
| mrkev | 3 ks |
| střední brambora | 1 ks |
| menší cibule | 1 ks |
| lučina nebo tučný jogurt | 4 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| čerstvý tymián | několik snítek |
| olej | trochu |
| máslo (ideálně Ghí) | 1 lžíce |
| bylinky | dle chuti |
Ještě pár receptů a můžu vydat kuchařku Polévka stokrát jinak. Minimálně kategorii zeleninové krémové už mám plně obsazenou. Dnes na mě koukala z lednice smutná kedlubna, tak jsem ji využila a mrkví nikdy nic nezkazíte.
Veškerou zeleni oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny si oddělte stranou. Zeleninu lehce orestujte na rozpálené oleji a zalijte vodou, osolte a opepřete dle chuti a také přidejte lístky tymiánu. Vařte do měkka. Když je zelenina měkká, můžete ji lehce několikrát promixovat tyčovým mixérem, ale není to nutné. Do hotové polévky přimíchejte lučinu a nebo jogurt, nechte rozpustit, ale již nevařte.
Na menší pánvičce nechte na másle zkaramelizovat zbývající mrkev a kedlubnu, poté podlijte několika lžícemi vody a duste tak aby byla zelenina na skus. Hotovou zeleninu lehce osolte a přidejte čerstvé bylinky. Přidejte do hotové polévky.