Pažitka
Název:

Polévka z kedlubny a mrkve


Polévka z kedlubny a mrkve


Ingredience:
Ingredience:
větší kedlubna1 ks
mrkev3 ks
střední brambora1 ks
menší cibule1 ks
lučina nebo tučný jogurt4 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
čerstvý tymián několik snítek
olej trochu
máslo (ideálně Ghí)1 lžíce
bylinky dle chuti
Postup přípravy:

Ještě pár receptů a můžu vydat kuchařku Polévka stokrát jinak. Minimálně kategorii zeleninové krémové už mám plně obsazenou. Dnes na mě koukala z lednice smutná kedlubna, tak jsem ji využila a mrkví nikdy nic nezkazíte.

Veškerou zeleni oloupeme a očistíme. Vše nakrájíme na přibližně stejně velké kousky. Malou část mrkve a kedlubny si oddělte stranou. Zeleninu lehce orestujte na rozpálené oleji a zalijte vodou, osolte a opepřete dle chuti a také přidejte lístky tymiánu. Vařte do měkka. Když je zelenina měkká, můžete ji lehce několikrát promixovat tyčovým mixérem, ale není to nutné. Do hotové polévky přimíchejte lučinu a nebo jogurt, nechte rozpustit, ale již nevařte. 
Na menší pánvičce nechte na másle zkaramelizovat zbývající mrkev a kedlubnu, poté podlijte několika lžícemi vody a duste tak aby byla zelenina na skus. Hotovou zeleninu lehce osolte a přidejte čerstvé bylinky. Přidejte do hotové polévky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno