

| Ingredience: | |
| krůtí krk | 1 ks |
| mrkev | 2 ks |
| petržel | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| celer | kousek |
| libeček | dle chuti |
| muškátový květ | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| voda | dle potřeby |
| hraška na zahuštění | dle potřeby |
| domácí nudle | dle potřeby |
| hrášek | dle chuti |
Když přijede vnouček, vývar mu už nestačí a chce vždy a odmalička jen polévku s domácí hraškou a tak je polévka zase na jiný způsob a moc chutná.
Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Vodu necháme jen dlouze táhnout. Po půl hodině dáme vařit pokrájenou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme a pokrájíme. Zahustíme domácí hraškou, dochutíme pepřem, solí a lžící másla. Povaříme, přidáme pokrájenou zeleninu a maso. Zdobíme libečkem, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.
Podrobné info: