Pažitka
Název:

Polévka z krůtího krku s nudlemi a zeleninou na způsob kaldounu


Polévka z krůtího krku s nudlemi a zeleninou na způsob kaldounu


Ingredience:
Ingredience:
krůtí krk1 ks
mrkev2 ks
petržel1 ks
cibule1 ks
celer kousek
libeček dle chuti
muškátový květ dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
voda dle potřeby
hraška na zahuštění dle potřeby
domácí nudle dle potřeby
hrášek dle chuti
Postup přípravy:

Když přijede vnouček, vývar mu už nestačí a chce vždy a odmalička jen polévku s domácí hraškou a tak je polévka zase na jiný způsob a moc chutná.

Krůtí krk omyjeme, vložíme do studené a osolené vody a vaříme doměkka. Vodu necháme jen dlouze táhnout. Po půl hodině dáme vařit pokrájenou kořenovou zeleninu. Když je maso i zelenina měkká, vše vyjmeme a pokrájíme. Zahustíme domácí hraškou, dochutíme pepřem, solí a lžící másla. Povaříme, přidáme pokrájenou zeleninu a maso. Zdobíme libečkem, dochutíme muškátovým oříškem, pepřem a solí.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno