

| Ingredience: | |
| šalotka nebo cibule | 100 g | 
| brambory | 320 g | 
| medvědí česnek | 250 g | 
| zeleninový nebo kuřecí vývar (nebo Konečně vývar) | 2400 ml | 
| smetana ke šlehání | 250 ml | 
| máslo | 50 g | 
| Grana Padana | 40 g | 
| sůl | dle chuti | 
| pepř | špetka | 
| šťáva z čtvrtky citronu | dle chuti | 
| plátky mandlí | 60 g | 
Medvědí česnek je sezónní záležitostí, což nejspíš všichni moc dobře víte, takže je fajn užít si toto období. Přijde mi, že se teď roztrhl pytel s recepty na pesto z medvědího česneku, takže já přicházím s polévkou. Ani však ta není žádnou novinkou. S medvědím česnekem nicméně můžete nakládat dle Vaší chuti. Můžete z něj dělat špenát, přidat jej do pomazánky, do míchaných vajíček, do salátů… Opravdu dle libosti.
Polévka na kterou Vás odkazuji já je lehká, zdravá a má velmi osobitou chuť právě díky medvědímu česneku a plátky opečených mandlí ji krásně doplňují.
Postup:
1. Cibuli či šalotku zbavte slupky a nakrájejte nadrobno.
2. Brambory oškrábejte a nakrájejte je na menší kostky.
3. Do většího hrnce vložte máslo a nechte rozpustit.
4. Poté do hrnce přidejte cibuli a restujte ji dosklovata.
5. Do hrnce přidejte brambory a medvědí česnek a zalijte vše vývarem. Polévku osolte.
6. Vařte dokud nebudou brambory měkké.
7. Poté polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
8. Nyní přidejte smetanu a citrónovou šťávu a ještě chvíli povařte.
9. Nakonec přidejte nastrouhaný Grana Padano.
10. Dle chuti ještě osolte a opepřete.
11. Rozehřejte pánev a vložte do ní plátky mandlí, které velmi rychle opečte (mají tendenci se rychle připálit).
12. Podávejte tak, že do talíře nalijete polévku a posypete ji plátky mandlí.
Podrobné info: