Pažitka
Název:

Polévka z mletého masa se zeleninou


Polévka z mletého masa se zeleninou


Ingredience:
Ingredience:
voda3 l
mleté maso mix250 g
cibule pokrájená na drobno1 ks
česnek6 stroužků
olej1 lžíce
brambory5 - 6 ks
uzená červená paprika1 lžíce
sušená chilli paprička1 lžička
hraška na zahuštění
sůl dle chuti
pepř špetka
majoránka špetka
drcený kmín špetka
rajčata2 ks
mražená mochovská zelenina dle chuti
Postup přípravy:

Podzim tu máme v plném proudu, a proto je třeba se pořádně zahřát a zároveň nasytit. Taková pořádná polévka je základ pro všechny, kteří si bez polévky oběd neumí představit.

Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme orestovat mleté maso a za stálého míchání přidáme oba druhy paprik, chilli papričku, sůl, pepř a česnek. Když vidíme, že maso pouští šťávičku, přidáme drcený kmín a zalijeme vodou. Když se polévka začne vařit, vhodíme do ní pokrájené brambory na kostičky, a vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké. Na konci vaření přidáme pokrájená rajčátka a zmraženou zeleninku. Nakonec přisypeme majoránku a  dochutíme solí a pepřem. Podáváme s pečivem, nebo polévku servírujeme ve vydlabaném bochníčku chleba.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno