Pažitka
Název:

Polévka z mungo fazolí a cizrny


Polévka z mungo fazolí a cizrny


Ingredience:
Ingredience:
suchá cizrna50 g
mungo fazole50 g
olivový olej1 lžíce
mrkev nasekaná na jemno1 ks
cibule nasekaná na jemno1/2 ks
utřený česnek2 stroužky
kuřecí vývar1 l
římský kmín1 lžička
kurkuma1 lžička
chilli špetka
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Moje láska k polévkám stále roste a to hlavně k těm luštěninovým. Jedna cizrnová už tu byla, ale protože cizrna je hodí prakticky do všeho, tak je tu dneska zase. Tentokrát spolu s mungo fazolkami, které polévce dodají krásně bahnatou barvu.

Cizrnu a mungo nechte alespon 5 hodin namočené ve vodě. V hrnci na oleji osmahněte mrkev. Přidejte cibuli a česnek a chvilku restujte. Přidejte opláchnutou cizrnu a mungo, koření a zalejte vývarem. Nechte vařit zhruba 30 minut. Na závěr vše rozmixujte tyčovým mixérem.
Nakonec jí můžete podávat například s nasekaným koriandrem a mungo klíčky a čerstvým chlebem.
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Martina Vacovská

    zavřít okno