Pažitka
Název:

Polévka z muškátové dýně

vegetarian, vegan, bezlepkové, intolerance laktózy


Polévka z muškátové dýně


Ingredience:
Ingredience:
cibule1 ks
olej2 lžíce
větší pastiňák1 ks
menší muškátová dýně1 ks
zeleninový vývarcca 1 l
pohanka lámanka2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
bílá miso pasta (shiro miso)2 lžíce
opečené kostičky chleba (bezlepkový) dle chuti
řeřicha dle chuti
Postup přípravy:

Polévek z dýně Hokkaido je nespočet. Já jsem se letos rozhodla dát šanci i jiným druhům dýně. Velkým překvapením pro mne je muškátová dýně, která je nádherně voňavá a snad i chutnější než populární Hokkaido. Však vyzkoušejte sami.

Na oleji orestujte pokrájenou cibulku. Jakmile bude cibulka zlatavá, přidejte nadrobno pokrájený pastiňák a na kostky nakrájenou, oloupanou a vydlabanou muškátovou dýni. Krátce opékejte a poté zalijte vývarem a vařte do změknutí zeleniny. Poté rozmixujte ponorným mixérem, přidejte pohanku lámanku, sůl a pepř a krátce povařte. Nakonec vmíchejte miso pastu a podávejte s opečenými krutony chleba a posypané řeřichou. Pro zjemnění můžete přidat sojový jogurt či rostlinnou smetanu. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno