Pažitka
Název:

Polévka z pečené červené řepy se špetkou štěstí


Polévka z pečené červené řepy se špetkou štěstí


Ingredience:
Ingredience:
menší červené řepy3 ks
voda/vývar500 ml
zakysaná smetana1 kelímek
máslo100 g
středně velká cibule1 ks
česnek3 stroužky
himalájská sůl dle chuti
koření Štěstí Sonnentor dle chuti
Postup přípravy:

Polévky z pečené zeleniny mně osobně chutnají mnohem více, než klasické a hlavně, hlavně jejich příprava je naprosto bezpracná a takové recepty mám ze všeho nejradši.

Se Sofinkou potřebujeme doplňovat železo a co si budeme povídat, červená řepa ho má nejvíce. Takže i když se s ní moc nekamarádím, řekla jsem si, že mi v této podobě bude určitě chutnat.

A jak to dopadlo? Se Sofinkou jsme obě doslova vylízaly talíř.

V první řadě si rozpálíme troubu na 180°C.

Červenou řepu očistíme, oškrábeme, nakrájíme na čtvrtky a naskládáme na plech, který vypodložíme pečícím papírem.

Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme na plech k řepě. To samé uděláme i s česnekem, který ale nekrájíme. Celý ho dáme k ostatním surovinám na plech.

Co nejvíce zeleninu poklademe tenkými plátky másla a posypeme Štěstím.

Koření od Sonnentoru s názvem Štěstí obsahuje kousky cibule, bazalku, dobromysl, červenou řepu, růžový pepř, pomerančovou kůru, měsíček květ, lékořici a ajurvédskou kouzelnou sůl. Pro tuto polévku mi proto přišlo více než vhodné.

Pečeme na 180°C přibližně 50-60 minut, dokud řepa hezky nezměkne. Pravidelně hlídáme, aby se nám cibule nespálila do černa.

Po upečení přemístíme veškerý obsah pekáče do stolního mixéru. Osolíme. Postupně přiléváme vodu/vývar a zároveň opatrně mixujeme až do konzistence, se kterou budeme spokojení.

Já mám ráda hodně hutné polévky, takže jsem ji nechala hustější.

Při podávání dozdobíme lžící zakysané smetany a ještě posypeme špetkou Štěstí.

Přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Karol Tišerová

    zavřít okno