Pažitka
Název:

Polévka z pečené dýně a rajčat


Polévka z pečené dýně a rajčat


Ingredience:
Ingredience:
malá dýně hokaido1 ks
mrkev2 ks
rajčata4 ks
rozmarýn3 snítky
olivový olej trochu
česnek3 stroužky
cibule1 ks
mleté maso (kuřecí)100 g
namočená pohanková lámanka100 g
sůl dle chuti
pepř špetka
bazalka dle chuti
zeleninový vývar1 l
mléko1 dcl
kozí nebo jiný čerstvý sýr dle chuti
Postup přípravy:

Dýňová polévka je vlastně už klasika, Každý má svou oblíbenou verzi, někdo přidává zázvor, jiný chilli, já třeba thajské červené curry. Tentokrát jsem zkusila svěží verzi s pečenými rajčaty, kterou jsem navíc doplnila mletým masem a pohankou... Nejsem polévková, ale sama jsem si nepokrytě šla dvakrát přidat. 
Polévku jsem navíc vařila v remosce, ale pochopitelně na plotně to jde taky.

Do pekáčku nakrájejte na větší kousky dýni, oloupanou mrkev, cibuli a 2 stroužky česneku, přidejte přepůlená rajčata, lehce posolte, popepřete, přidejte rozmarýn. Vše zakápněte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 175 stupňů doměkka, Občas zeleninu promíchejte, ať se vám nepřipálí. 
Mezitím si na oleji orestujte mleté maso s česnekem, přidejte pohanku a bazalku. Vše cca 5 min míchejte. Pozor, pohanka se připaluje. 
Hotovou zeleninu zalijte vývarem a rozmixujte do hladkého krému. Polévku zjemněte mlékem, přidejte směs masa a pohankové lámanky a nechte ještě 1 min bublat. ¨
Polévku podávejte posypanou čerstvým sýrem, ale není to podmínka.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno