Pažitka
Název:

Polévka z pečené máslové dýně


Polévka z pečené máslové dýně


Ingredience:
Ingredience:
zeleninový vývar0,5 - 0,75 l
středně velká máslová dýně1 ks
bylinky - tymián, rozmarýn, petržel hrst
sůl dle chuti
pepř špetka
olivový olej dle potřeby
smetana dle potřeby
Postup přípravy:

Jelikož je podzim a všude spoustu dýní, nabízí se možnosti, jak dýni zpracovat. Horká dýňová polévka je jednou z možností, jak se v sychravém počasí zahřát.

Máslovou dýni oloupeme, nakrájíme a vložíme do zapékací mísy či na pekáček. Přidáme směs bylinek, lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 - 20 minut na 180°C.

Měkkou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Potém zředíme vývarem na požadovanou hustotu a ještě chvíli provaříme. 

Polévku můžeme případně ještě zjemnit smetanou, případně přisolit či připepřit.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Marika Srncová

    zavřít okno