Ingredience: | |
zeleninový vývar | 0,5 - 0,75 l |
středně velká máslová dýně | 1 ks |
bylinky - tymián, rozmarýn, petržel | hrst |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
olivový olej | dle potřeby |
smetana | dle potřeby |
Jelikož je podzim a všude spoustu dýní, nabízí se možnosti, jak dýni zpracovat. Horká dýňová polévka je jednou z možností, jak se v sychravém počasí zahřát.
Máslovou dýni oloupeme, nakrájíme a vložíme do zapékací mísy či na pekáček. Přidáme směs bylinek, lehce osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do trouby a pečeme cca 15 - 20 minut na 180°C.
Měkkou dýni rozmixujeme tyčovým mixérem. Potém zředíme vývarem na požadovanou hustotu a ještě chvíli provaříme.
Polévku můžeme případně ještě zjemnit smetanou, případně přisolit či připepřit.
Podrobné info: