Ingredience: | |
mrkev | 1 kg |
cibule | 300 g |
zeleninový vývar | 1,5 l |
olivový olej | dle potřeby |
Lučina | 1 kostička |
šlehačka | 100 ml |
sůl | dle chuti |
kmín | dle chuti |
A děda mrkev nosí dál, no tak jo. Bude z toho polévka. Vždy, když peču v troubě zeleninu na polévku, nejraději bych ji snědla a do polévky bych nedala nic. Ach jo!!! Musím, já vím.
Mrkev oloupeme a podélně rozřízneme, polijeme olivovým olejem, osolíme a posypeme drceným kmínem. Cibuli nakrájíme nahrubo a přisypeme k mrkvi. Pečeme v troubě při 180 stupních. 30 minut na pečícím papíře. Poté povaříme spolu s vývarem, rozmixujeme spolu s domácí Lučinou.
Podrobné info: