Pažitka
Název:

Polévka z pečeného a medvědího česneku


Polévka z pečeného a medvědího česneku


Ingredience:
Ingredience:
celý česnek3 ks
medvědí česnek hrst
střední brambory2 ks
malá cibule1 ks
smetana1 kelímek
zeleninový vývar nebo voda dle potřeby
sůl dle chuti
bílý pepř špetka
Postup přípravy:

Medvědí česnek byl rozhodně hitem letošního jara. V kombinaci s pečeným je to, o to větší lahůdka. Já mám pro Vás recept na polévku, která provoní celou vaší čtvrť.

Celé česneky pokapeme olejem a dáme i se slupkou péct do trouby. Pečeme, dokud nezměknou a občas podléváme.
Na oleji orestujeme cibuli a brambory a vaříme doměkka, Do uvařené polívky přidáme vyloupaný pečený česnek a nasekaný medvědí česnek a vše umixujeme dohladka. Do hotové polévky zamícháme smetanu, a dochutíme podle chuti.

Krutony jsem posypala parmazánem s medvědím česnekem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno