Pažitka
Název:

Polévka z pečeného květáku s cizrnou


Polévka z pečeného květáku s cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
velký květák1 ks
česnek1 palice
olivový nebo slunečnicový olej dle potřeby
metá uzená paprika dle chuti
sůl dle chuti
máslo nebo ghí dle potřeby
mrkev2 - 4 ks
pórek1 ks
uvařená cizrna250 g
zeleninový vývar nebo horká voda2 l
sůl dle chuti
pepř dle chuti
citronová šťáva dle chuti
Postup přípravy:

Polévka zajímavé a nevšední chuti díky uzené paprice. Můžete ji uvařit s cizrnou, která dobře zasytí, ale i bez ní je výtečná a zase lehčí.

Do trouby předehřáté na 200°C dáme na plechu vyskládané rozebrané růžičky květáku a oloupané stroužky česneku, pokapané olejem, osolené a pospané paprikou. Pečeme asi 40 minut. 

V polévkovém hrnci orestujeme mrkev a pórek, osolíme. Vložíme pečený květák s česnekem, část si ponecháme stranou na servírování, cizrnu a zalijeme vývarem. Povaříme asi 10 minut a pak ponorným mixérem rozmixujeme. Osolíme a opepříme podle potřeby, můžeme použít i citronovou šťávu na dochucení.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno