Pažitka
Název:

Polévka ze zelených fazolek

bezlepkový recept


Polévka ze zelených fazolek


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé zelené fazolky500 g
žlutá cuketa1 ks
středně velké cibule3 ks
přepuštěné máslo2 lžíce
střední brambory3 ks
zeleninový vývar1 l
smetana ke šlehání na zjemnění
sůl dle chuti
pepř dle chuti
chilli dle chuti
římský kmín dle chuti
Postup přípravy:

Nikdy by mě nenapadlo, že polévka ze zelených fazolek bude taková dobrota. Aktuálně jsem ji zařadila mezi moje TOP 3 nejoblíbenější krémové polévky. Ještě k tomu se jedná o bezlepkovou variantu. Pokud chcete, aby byla polévka opravdu dietní, nedávejte do ní na konci smetanu ke šlehání.

1. Na pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a cuketu. Vše asi 10 minut restujeme. Poté přidáme vývar a vaříme do změknutí.

2. V mezičase si připravíme fazolky. Omyjeme je a seřízneme oba konce. Fazolky nakrájíme na cca 3 cm dlouhé kousky. Vaříme je v osolené vodě asi 5 - 6 minut (na skus).

3. Asi polovinu uvařených fazolí přidáme do základu polévky, okořeníme a celé umixujeme. Já na mixování používám mixér Gallet, který mi umixuje polévku krásně do hladka. 

4. Nakonec zjemníme šlehačkou a přidáme zbytek vařených fazolek.

TIP: Polévku můžeme ozdobit osmaženou slaninou nebo kousky fazolek.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno