Pažitka
Název:

Pomalu pečená hovězí líčka na houbách a bílém víně


Pomalu pečená hovězí líčka na houbách a bílém víně


Ingredience:
Ingredience:
očištěná a odblaněná líčka0,8 - 1 kg
sušené houby hrst
čerstvé bylinky (rozmarýn, tymián, bobkový list) hrst
sůl dle chuti
pepř špetka
hladká mouka1 lžíce
sladké bílé víno2 dcl
červená paprika1 ks
nakládané kyselé cibulkycca 40 ks
olej trochu
těstoviny dle potřeby
Postup přípravy:

Hovězí líčka jsou moje velká láska. Klasický recept s červeným vínem a kořenovou zeleninou má u nás vždy velký úspěch. Tentokrát jsem se rozhodla vyzkoušet jinou kombinaci a navíc také pomalé pečení při nízké teplotě. Neproběhlo to sice ideálně a trochu jsem musela experimentovat, ale výsledek opět nezklamal.

Očištěná líčka nekrájejte na porce, ale snažte se nechat v maximálně velkém kuse. Dejte je do pekáčku a bohatě zasypte sekanými bylinkami, osolte a popepřete. Pekáček nepřikrývejte a dejte do trouby rozehřáté na 90 stupňů. Ideální je dát maso do trouby večer a bude hotové druhý den v poledne. 
Přibližně hodinu před podáváním zvyšte teplotu na 150 stupňů, maso podlijte vínem a přidejte namočené houby a to včetně vody, ve které se namáčely, stačí 250 ml. V tento moment maso v pekáči zakryjte a nechte dopéct. Po hodině by mělo být maso dokonale měkké. Pokud máte raději hustější omáčky, můžete v omáčce rozvařit lžíci mouky rozmíchané ve vodě. 
Papriku zprudka opečte pod grilem, tak aby se na ní udělaly jako by puchýřky. Horkou papriku dejte na pár minut zapařit do uzavřeného igelitového sáčku a pak oloupejte. Oloupanou papriku nakrájejte na kostičky, lehce orestujte na oleji, přidejte nakládané cibulky, které nechte prohřát a smíchejte s těstovinami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lada Kovářová

    zavřít okno