Pažitka
Název:

Pomalu pečená kachna na medu


Pomalu pečená kachna na medu


Ingredience:
Ingredience:
kachna1 ks
sůl dle chuti
pepř špetka
med3 lžíce
sojová omáčka2 lžíce
bílé víno2 lžíce
Postup přípravy:

Kousky šťavnatého masa a na povrchu sladko – slaná křupavá kůžička. A vůně po celém domě. Tohle je to pravé jídlo pro zahřátí! A nejlepší je že s ním není skoro žádná práce.

Kachnu omyjeme, osušíme. Osolíme, opepříme. Dáme do zapékací nádoby s víkem, vložíme do trouby nahřáté na 150 °C. A jdeme si na 5 hodin po svých.

Poté odkryjeme, potřeme směsí medu, sojové omáčky a bílého vína, zvýšíme teplotu na 220°C a dopečeme ještě asi 30 minut, aby kachna získala křupavou kůžičku.

V průběhu dopékání potíráme směsí.

Dobrou chuť Lenka

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Alena Elly Kolaříková a Lenka Mastešová

    zavřít okno