

| Ingredience: | |
| kližka vcelku | 650 g |
| velká cibule | 1 ks |
| česnek | 8 stroužků |
| čerstvý tymián | 10 g |
| rozmarýn | 2 snítky |
| růžová sůl | dle chuti |
| řepkový olej | 3/4 l |
| cibule | 1/2 ks |
| olej | 1 lžíce |
| kokosový cukr nebo med | 2 - 3 lžíce |
| tmavá sojová omáčka | 1 lžíce |
| šťáva z višní | 150 ml |
| silný hovězí vývar | 250 ml |
| vypeckované višně | hrst |
| instantní polenta | 250 g |
| mléko | 1 l |
| sůl | cca 1 lžíce |
| olej | dle potřeby |
První pokus o konfitování byl více než úspěšný, a proto jsem se rozhodla zkusit to znova. Tentokrát jsem zvolila krásný kus hovězí kližky. A tento způsob úpravy masa opět nezklamal. Maso jsem mohla krájet lžící.
Maso hodně osolíme a vložíme do těsného pekáčku. Zasypeme kolečky cibule a stroužky česneku, přidáme bylinky. Zabalíme do potravinářské fólie a marinujeme v lednici 24 hodin.
Druhý den maso omyjeme, vrátíme do pekáčku, ze kterého jsme vyndali cibuli (bylinky i česnek ponechejte), a zalijeme olejem, aby bylo maso zcela ponořené. Pekáček přikryjeme alobalem a pečeme při 130 stupních 6 hodin.
Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji. Přidáme k ní cukr, sojovou omáčku, višně a krátce osmahneme. Podlijeme šťávou a vývarem a vaříme, než višně změknou. Omáčku rozmixujeme, vrátíme na plotnu a zredukujme do požadované hustoty.
Mléko se solí přivedeme k varu, vsypeme do něj polentu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši (trvá to pár minut). Polentu navrstvíme do pekáče vystlaného pečícím papírem potřeným olejem a necháme krátce zchladnout.
Lžičkou nebo rukama tvarujeme malé knedlíčky. Klademe je na plech s pečícím papírem, zastříkneme olejem a v troubě při 200 stupních opečeme dozlatova.